Olen pitkään ihastellut täällä blogimaailmassa kauniita pitsihuiveja ja haaveillut niiden tekemisestä. Nyt löysin Anniksen ohjeen ja toisella yrittämällä onnistuin tekemään ensimmäisen kerroksen oikein. Ei ollut kuin yksi ylimääräinen silmukka, jonka sain jemmattua. Suurkiitos Agathalle suomennoksesta! Ilman sitä en olisi tähän ryhtynyt!

Soitin ystävälleni Koille ihan muista asioista ja keskustelu siirtyi huiveihin, joiden tekemisessä hän on todella mestari. Hän kysyi, olenko lukenut hänen blogistaan kirjoituksen Pitsiä ennen ja nyt? Enpä ollut ja nyt sain hyvät naurut ja jopa hieman lohdutusta....sinnikkyys palkitaan. Ja Koi lupasi ihan kädestä pitäen -opetustakin tarvittaessa.

Eli sinnikkäästi jatkan Anniksen tekemistä ja toivottavasti parin päivän päästä saan laitettua kuvan siitä

Sain kolmannen kerroksenkin onnistumaan Mallikuvio on ihan mukavan yksinkertainen. Tuo 363 silmukan luominen aluksi sai ainakin minulle tuskanhien otsaan...

Hieman muutin neulomistapaa Koin ohjeen perusteella. Yhdistetyssä kavennuksessa neuvottiin, että siirretään kaksi silmukkaa oikealle puikolle ja neulotaan kolmas, jonka jälkeen vedetään ne kaksi sen neulotun yli. Koi neuvoi, että voisi nostaa yhden silmukan oikealle puikolle ja neuloa kaksi seuraavaa yhteen, jonka jälkeen se nostettu vedetään näiden neulottujen yli. Tulee hänen mukaansa näin siistimpää. Ja näin teinkin seuraavalla kerroksella. Siisteydestä en osaa vielä sanoa, mutta on tämä tapa ainakin himppasen verran nopeampaa.

Uskon, että tämä pitsi sujuu mukavasti ja seuraava haaste tulee lyhennetyissä kerroksissa. Niitä en ole koskaan tehnyt.