Tämä tytön kietaisuliivi on lojunut viimeistelyä vaikka käsityökorissa jo muutaman kuukauden. Eilen sen sitten ompelin läjään ja virkkasin nirkkoreunan.

Malli on hyvin yksinkertainen ja omasta päästä. Muutama moitteensijakin löytyy. Virkatut nauhat ovat hieman liian painavat muuhun neuleeseen nähden. Ja takaa solmittaviksi liian pitkät. Tein ne noin pitkiksi, koska ajattelin, että tällöin ne voi solmia eteenkin. Jos vaikuttaa siltä, että tytär pitää niitä vain takana, otan niistä pätkät pois.

Summittainen ohje:

Liivi on ainaoikeinneuletta ja neulottu yhtenä kappaleena. Aloitus takakappaleen helmasta. Neuloin kunnes takakappale oli sopivan pituinen. Ihan vaan suoraan ilman lisäyksiä tai kavennuksia.

Päättelin niskassa sopivan määrän pääntieksi ja aloin neuloa etukappaleita. Lisäilin yhden silmukan muistaakseni joka toisella kierroksella, jolloin syntyi v-aukko. Loppuosa suoraa, kunnes etukappaleet ovat yhtä pitkät kuin takakappale.

Sivusaumat ompelin kiinni niin, että jäi molemmille puolille pienet aukot nauhoille. Ja hiha-aukot tietty. Etukappaleista voi siis laittaa kumman tahansa päällepäin.

Nauhat kiinni etukappaleisiin. Lopuksi nirkot.

Helppo ja nopea tehdä...siis minulle sopiva työ

Ja tytär tykkää