Löysimme Miinan kanssa hänelle kevätjuhliin tällaisen mekon. Keleistä kun ei tiedä, ajattelin tekaista varulta ponchon, johon olikin sopivaa lankaa Porvoon tuliaisissa. Kitten mohairia meni tasan kerä eli 50g.

Poncho on tehty mahdollisimman helpolla tavalla salomoninsilmukoilla virkaten riittävän pitkän suorakaiteen, jonka sitten ompelin yhteen...ja hapsut. Sitä voi pyöritellä päälle miten vaan. Tässä kuvassa v-aukko jää niskaan...toki sen voi kääntää eteenkin tai vaikka sivulle, jolloin poncho näyttää taas hieman toisenlaiselta. Nopea ja helppo tehdä.

Aloin samantien virkata uutta hieman reilumpaa ponchoa Regian pomponista. Lanka on valkoista ja siinä on turkoosi-sinisiä pieniä pompuloita. Ja siis sukkalankaa. En ole mieltänyt sitä sukkalangaksi, enkä oikein muuksikaan.....mutta kun vein työnalun töihin, eräs työtoveri halusi heti ostaa sen! Ja useampi muukin ihaili ihanaa lankaa Onneksi makuja on monenlaisia

Pitää vielä mainita värimauista sen verran, että toinenkin poncho on jo työn alla, mutta on pakko pitää SIITÄ väristä hetken taukoa.

Viime kesänä virkkasin eräälle ystävälleni pikkuponchon valkoisesta ja nyt hän halusi uuden erivärisen. Hän toi langatkin...Heh nyt virkkaan ponchoa kiiltävän vihreästä langasta, josta tulee mieleen sellainen kirkas muovinen vihreä pyykkinaru Kyllä väri tummalle helposti ruskettuvalle ystävälleni sopii, vaikka hieman piti kuittailla