Ei oikein ruoka maistu lapsille, joten tekaisin pari pellillistä Heinlahden mamman elikkä äidinäitini reseptillä tehtävää lihariisipiirakkaa. Tämä on lämpimänä hyvää ja kylmänä erinomaista.

Toinen on siis paistettu...ja maistettu Ja toinen juuri uuniin menossa.

Elikkä vähäsokerinen pullataikinapohja. Täyte: hyvin oman maun mukaan maustettu lihapullataikina (jossa on siis kananmunaa myös), joka ruskistetaan pannulla "silpuksi". Siinä voi tarvittaessa lisäillä mausteita. Lisäksi hyvin maustettua riisipuuroa. Nämä sekoitetaan tahnaksi. Ja eikun pohjalevyn päälle ja uuniin. Hyvää!!

Tarkempi resepti:

pohja:

Itse teen pullataikinapohjan, jossa on vain hieman sokeria. Mutta miksei esim valmispizzataikina tms. sovi ihan yhtä hyvin.

täyte:

Lihapullatainaa sopiva määrä. Siis jauhelihaa, sipulia, kananmunaa ja mausteita. Itse en laita korppujauhoja. Taikina ruskistetaan pannulla. Samalla tarkistetaan maku.

Riisipuuroa elikkä maidossa keitetään puuroriisi. Maustetaan suolalla. Itse laitan myös voita jotta tulee mahdollisimman maukas riisipuuro.

Ruskistettuun lihapullataikinaan sekoitetaan maun mukaan riisipuuroa. Kuitenkin niin että jauhelihaa on enemmän.

Täyte sitten vaan pohjan päälle ja uuniin. Ei voi mennä pieleen Oleellista on maustaa täytteet riittävästi.