Tänään taas leivotaan. Leipää tällä kertaa. Kunnon ohjetta minulla ei näihin leipiin ole, joten niistä tulee joka vuosi hieman erilaisia, mutta maistuvat aina...

JOULULEIPÄ

1l vettä

2 pussia kotikaljauutetta

suolaa

siirappia

ruisjauhoja

vehnäjauhoja

1 pussi kuivahiivaa

rypsiöljyä

Lämpimään veteen liotetaan kotikaljauutteet. Lisätään siirappia noin desi...vähempikin varmaan piisaa. Suolaa maun mukaan. Itse hujautin noin 5tl.

Kuivahiiva lisätään jauhojen mukana. Ruisjauhoja meni varmaan kolmisen desiä. Lopuksi vehnäjauhoja niin että taikina on leivottavaa. Vielä loraus öljyä.

Kohotetaan riittävän kauan sekä taikinana että leipinä. Paistetaan n. 200 asteessa reilu puoli tuntia. Leivän kypsyyden voi tarkistaa kopauttamalla leivän pohjaan....ontto ääni, jolloin leipä on kypsä.

Kolme meni pakkaseen ja neljäs jo parempiin suihin...hyvää oli!

Ja käväisin Merin luona viemässä lasteni pieniksi jääneitä vaatteita hänen lapsilleen ja sain melkoisen kasan lankaa Kierrätys on hieno asia!

On hauskaa saada toisen valitsemia lankoja...usein siellä on itselle uusia mieluisia tuttavuuksia...